Začinjeno mleveno meso može da se nađe u svakoj prodavnici. Međutim, često ono ne odgovara našim očekivanjima i moramo da ga dodatno začinjavamo.
Evo naših sugestija kada je reč o začinima:
Za pola kilograma mlevenog mesa biće vam potrebno otprilike 3 zrna pimenta, so, crni biber, čubar, peršun, divlja nana i izrendani luk. Ovo su najpogodniji i najčešće korišćeni dodaci za začinjavanje mlevenog mesa.
Da bi bilo savršeno za pravljenje ćufti na primer, može da se doda i malo sode za hleb, kao i namočen hleb, bez korice.
Proizvodi se dobro pomešaju i ostavljaju da odstoje u frižideru na otprilike dva sata. Prilikom pravljenja ćufti i ćevapa, oni se oblikuju od testa mokrim rukama. Ako ćete stavljati mleveno meso u drugo jelo, preskočite sodu i hleb.
Ako ste jedan od avanturista u kuhinji, za začinjavanje mlevenog mesa možete da isprobate kari, kurkumu, crni kumin, a zašto da ne i origano ili žalfiju.
Vaš Bag!