Rolovani pileći bataci

Donosimo Vam jednostavan recept za svaku priliku – rolovani pileći bataci! Vaši gosti neće moći da im odole, a verujemo i ukućani.

Sastojci:

bataci i karabataci (8 komada)
listovi dimljenog vrata u mrežici (16)
listovi trapista (8)
so, ulje, Bag začin

Priprema:

Bataci se prvo operu. Tankim nožem odvojiti kožu od mesa, a meso zaseći uz kosku i lagano odvojiti od koske. Šniclu stavite na providnu foliju i prekrijte folijom od gore. Izlupajte čekićem, potom dodajte so i Bag začin. Postupak ponoviti i sa ostalim šniclama kako biste dobili 8 velikih šnicli! Naravno, broj možete prilagoditi broju osoba za koje sa uživanjem kuvate. Na šniclu staviti dva lista dimljenog vrata i list trapista. Urolati sve šnicle i poređati ih u pouljenu posudu. Peći u keramičkoj posudi, na 220 C, oko 35 minuta. Batake možete poslužiti sa krompirom iz rerne ili pire krompirom, a ukoliko se odlučite da ih poslužite bez priloga, nećete pogrešiti zato što su ovi bataci sjajni.

Prijatno!

Vaš Bag

Share via
Copy link
Powered by Social Snap