Ako želite obrok koji će oduševiti Vaše goste, a opet da bude jednostavan, pravi izbor je rolovana plećka. Verujemo da će se i vaši ukućani oduševiti ovim jelom, bogatom ukusima .
Rolovana plećka – potrebni sastojci.
1 kg svinjske plećke
maslinovo ulje, nekoliko kašika
3 kašike slatke paprike
1 kašičica paprike, tucane ( opciono )
2 kašičice belog luka u prahu ili 5 čenova sitno iseckanog belog luka
1 kašičica oraščića
100 g sira trapista
1 babura paprika
so
Bag začin
malo karanfilića
Priprema:
Meso preseći po dužini, ne do kraja, pa otvoriti, malo izlupati tučkom. Pomešati maslinovo ulje, slatku i ljutu papriku, beli luk, oraščić, so, Bag začin i karanfilić pa sa tom smesom dobro utrljati meso. Poslagati sir pa preko njega isečenu baburu papriku i sve po širini uviti, urolati pa zavezati kanapom za pečenje. Rernu ugrejati na 180 stepeni pa u tepsiju usuti vode i ulja i staviti rolovano meso da se peče oko 2h uz okretanje i prelivanje.
Pečenu rolovanu plećku osloboditi od kanapa pa ostaviti 10ak minuta da se hladi pa je iseći.
Plećku možete rolovati čime god želite. Možete je poslužiti uz neko grilovano povrće, pire krompir ili hleb.
Prijatno!
Vaš Bag