Ovog vikenda izlazimo iz zone komfora sa jednim nesvakidašnjim receptom. Evo kako da napravite rižoto sa morskim plodovima.
Sastojci za rižoto:
1 glavica crnog luka
1 veza peršuna
350g morskih plodova
1 šolja pirinča
150g paradajz sosa
50g Parmezana
maslinovo ulje
Priprema:
U dubljem tiganju zagrejte maslinovo ulje, a za to vreme sitno iseckajte luk. Potom, isti taj luk izdinstajte, pa mu dodajte beli luk, pola veze peršuna i još malo izdinstajte. Sledeći korak je dodavanje morskih plodova, a ukoliko su u pitanju zamrznuti, nije ih potrebno prethodno odmrznuti. Nastavite sa dinstanjem u poklopljenoj posudi i povremeno promešajte.
Ako se u miksu morskih plodova koje koristite nalaze i surimi štapići, izvadite ih odmah nakon nekoliko minuta jer oni prvi budu gotovi. Sada je vreme da dodate pirinač, paradaju sos, biber i vodu.
S vremena na vreme treba promešati jer u suprotnom pirinač ume da zagori. Po potrebi dodavati i vodu, ali ne preterano kako se pirinač ne bi raskuvao. Pri kraju, dodajte surimi štapiće i preostali peršun.
Vaš rižoto sa morskim plodovima je spreman, uživajte u fenomenalnom obroku!