Postoji mnogo načina da se napravi rolat sa mesom i jajima, ali smatramo da smo konačno naišli na pobednički recept. Pratite uputstva i uživajte u sjajnom obroku.

Pripremite sastojke:

-700g mlevene junetine
-5 jaja
-1 zemička
-2dl mleka
-1 glavica luka
-1 čen belog luka
-1 kašika senfa
-do 10 veoma tankih listova mesnate slanine
-Bag začin
-biber

Bacimo se na posao:

  1. Za početak, zemičku iseckajte na kocke i prelijte je mlekom. Nakon toga od nje napraviti kašastu smesu.
  2. Dobijenu smesu treba dodati mlevenom mesu, a potom ubaciti i jaje, prethodno iseckani crni i beli luk, senf, Bag začin i biber. Dobro izmešati.
  3. Preostala 4 jaja skuvati, oljuštiti i ostaviti da se hlade neko vreme.
  4. Pripremiti veliku tepsiju i u nju poređati listove slanine, a zatim po njihovoj sredini i to uzduž sipati polovinu dobijene smese od mesa. Širina fila treba da iznosi oko 10cm.
  5. U preostalu smesu ubaciti barena jaja, i preko svega toga preći mesom. Roladu treba oblikovati rukama, pa nakon toga preko nje prebaciti listiće slanine. Za kraj uviti u rolat.
  6. Ukoliko želite, pored rolata, za bolji ukus možete postaviti i povrće poput krompira i šargarepe. Ulje ne treba dodavati jer rolada pušta masnoću dok se peče.
  7. Tepsiju staviti u rernu i peći na 200C četrdesetak minuta.

Pre posluživanja, rolat ostaviti da se ohladi kako bi mogli lakše da ga isečete, a zatim ga iseći na kriške proizvoljne debljine.

Bag vam donosi najbolje recepte!

Linkovi: Recepti | Blog | Instagram | Fejsbuk

Share via
Copy link
Powered by Social Snap