Šta sutra za ručak? To pitanje sebi postavite bar pet puta nedeljno. Znamo da BAG proizvode koriste samo pravi gurmani koji vole da kuvaju, zato vam uvek spremimo neki dobar recept!
Sastojci:
600 gr pilećeg belog mesa bez kože
1 – 2 kašikice BAG začina
200 gr svežih šampinjona
100 ml ulja
200 ml pavlake za kuvanje
malo soli i bibera
2 kašike rendanog parmezana ili trapista
malo peršunovog lista
1/2 kašike brašna
100 ml vode
Priprema:
Belo meso iseckajte na kockice i začinite ga BAG začinom i ostalim začinima po želji. U dubljem tiganju zagrejte ulje pa dodajte belo meso i pržite ga oko 10 – 15 minuta. Dok se meso prži, šampinjone iseckajte. Kada meso bude gotovo izvadite ga i ulju koje je preostalo propržite šampinjone. Nakon pet minuta dodajte meso i sipajte pavlaku za kuvanje i malo vode. Dodajte malo bibera i peršuna. Vatru zatim smanjite i kada provri razmutite brašno i vodu i dodajte u smesu. Ostavite malo da krčka i na kraju dodajte parmezan. Ukoliko vam se svideo ovaj recept pišite nam vaše utiske na našim društvenim mrežama! Prijatno!