Znamo da BAG začin koriste pravi gurmani koji vole da provede vreme u kuhinji spremajući nešto novo. Meso je omiljeno jelo velikog broja ljudi. Spremamo ga na hiljadu načina, i jedemo ga svakodnevno. Najviše volimo kada za obrok pojedemo parče sočnog, mekanog mesa koje se prosto topi u ustima. Pored naših recepata volimo da vam povremeno damo neki savet ili ukažemo na greške koje svi pravimo u kuhinji.

Kada spremate meso a ono nije dovoljno mekano ili sočno, ukus mesa ne bude onakav kakav bi trebalo da bude obično se radi o tome da smo prilikom spremanja napravili grešku koje nismo ni svesni. Evo najčešćih grešaka koje se svima dešavaju tokom pripreme mesa!


▪️ Tačan stepen pečenja – trebalo bi da znate da svako meso ima svoje granice pečenja. Ako preterate i duže ga spremate, izgubiće korisna svojstva, ukus, sočnost i uopšte neće biti jestivo.

◾️ Lupanje mesa – ovo često radimo. Ali istina je da većini mesa takva obrada nije potrebna pre pečenja. Tako ispečeno meso će verovatno postati tvrdo i neće biti sočno.

▪️ Odustanite od preterano malih komada mesa – oni će se isušiti za vreme pečenja, pa čak mogu i da pregore.

◾️ Krupniji komadi mesa, treba konstantno da se zalivaju sosem koji ispuštaju!

Ukoliko želite da podelite sa nama neki kulinarski savet, pište nam na našim društvenim mrežama!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap