Znamo da BAG začin koriste pravi gurmani koji vole da provede vreme u kuhinji spremajući nešto novo. Meso je omiljeno jelo velikog broja ljudi. Spremamo ga na hiljadu načina, i jedemo ga svakodnevno. Najviše volimo kada za obrok pojedemo parče sočnog, mekanog mesa koje se prosto topi u ustima. Pored naših recepata volimo da vam povremeno damo neki savet ili ukažemo na greške koje svi pravimo u kuhinji.

Kada spremate meso a ono nije dovoljno mekano ili sočno, ukus mesa ne bude onakav kakav bi trebalo da bude obično se radi o tome da smo prilikom spremanja napravili grešku koje nismo ni svesni. Evo najčešćih grešaka koje se svima dešavaju tokom pripreme mesa!


▪️ Tačan stepen pečenja – trebalo bi da znate da svako meso ima svoje granice pečenja. Ako preterate i duže ga spremate, izgubiće korisna svojstva, ukus, sočnost i uopšte neće biti jestivo.

◾️ Lupanje mesa – ovo često radimo. Ali istina je da većini mesa takva obrada nije potrebna pre pečenja. Tako ispečeno meso će verovatno postati tvrdo i neće biti sočno.

▪️ Odustanite od preterano malih komada mesa – oni će se isušiti za vreme pečenja, pa čak mogu i da pregore.

◾️ Krupniji komadi mesa, treba konstantno da se zalivaju sosem koji ispuštaju!

Ukoliko želite da podelite sa nama neki kulinarski savet, pište nam na našim društvenim mrežama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link
Powered by Social Snap